SRPSKA ZASTAVA ŠIROM SVETA POVODOM DAN SRPSKOG JEDINSTVA: Divne fotografije iz Azerbejdžana, Angole, Maroka...

Jovana Švedić

15. 09. 2024. u 21:39

POVODOM Dana srpskoj jedinstva, boje zastave Republike Srbije krasile su ambasade širom sveta, a čestitke pristižu iz Angole, Gabona, Ekvatorijalne Gvineje, Sao Tome i Principe, Bugarske, Makedonije, Maroka, Belgije, Francuske i Azerbejdžana.

СРПСКА ЗАСТАВА ШИРОМ СВЕТА ПОВОДОМ ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА: Дивне фотографије из Азербејџана, Анголе, Марока...

Foto: Printskrin / Iks

- Rezidencija ambasadora u Parizu. Danas slavimo praznik svih Srba - Dan Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ponosno pokazujemo boje! - navodi se u objavi Ambasade Republike Srbije u Francuskoj.

-Ambasada Srbije u Angoli čestita svim našim sunarodnicima u Angoli, Namibiji, Gabonu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Sao Tome i Principeu ali i širom sveta Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Živela Srbija, Viva Servia! - Ambasada navodi. 


- Ambasada Republike Srbije u Sofiji čestita Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave! - piše u čestitki iz Bugarske.  

- Naše jedinstvo je naša sudbina, sloboda je za nas svetinja, i naša zastava je svedok tome! Srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave! - navodi se u objaviAmbasade.

Pristigle su čestitke iz Belgije:

- Danas, kada su nam sloga i jedinstvo potrebniji nego ikad, Ambasada Srbije u Azerbejdžanu čestita svim našim građanima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave! Da, ne zaboravljajući prošlost, uvek zajedno gledamo u budućnost, posvećeni miru i saradnji sa svim dobronamernim narodima! - navodi se u objavi.

-Sve je spremno za svečani koktel upriličen u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Skoplju, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. - piše u objavi Ambasade u Makedoniji. 

BONUS VIDEO:

TROBOJKA OD 100 METARA: U Aleksandrovu obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)