KINESKINJA NAJBOLJI ĐAK U ŽITIŠTU: Petnaestogodišnja Jin Lei Liu upisala zrenjaninsku gimnaziju

D.B.M.

23. 07. 2024. u 16:30

PETNAESTOGODIŠNjA devojčica iz Žitišta bila je đak generacije i upisala je zrenjaninsku gimnaziju. To ne bi bilo neobično, ima takve dece, ali ona se zove Jin Lei Liu i rožena je u Zhejiangu u Kini.

КИНЕСКИЊА НАЈБОЉИ ЂАК У ЖИТИШТУ: Петнаестогодишња Јин Леи Лиу уписала зрењанинску гимназију

Foto Facebook

Pažnju na sebe skrenula je perfektnim znanjem srpskog jezika na kojem je pohađala osnovnu školu u Žitištu i skroz odličnim uspehom. Sa svojom porodicom iz Kine, Lea, kako je svi u Žitištu oslovljavaju, kao mala devojčica, doselila se u žitnicu Banata i odmah počela da uči srpski jezik, pomažući roditeljima u Robnoj kući koju su otvorili u ovom mestu.

Lea je osvajala nagrade iz matematike, engleskog jezika, fizike, hemije kao i pohvale iz informatike i računarstva, nemačkog, istorije i likovne kulture.

- Trudila sam se da uvek, pre svega poštujem tradiciju i kulturu srpskog naroda i jezika, učila ga strpljivo i sa velikom željom da ga savladam i počnem da komuniciram. Veoma mi je drago što sam davno zaboravila zrnca neprijatnosti, jer ipak ovo nije zemlja u kojoj sam rođena i što bez ikakvih problema govorim, čitam i pišem na srpskom jeziku - kazala je Lea lokalnim novinarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?