MAKEDONCI NIKAKO DA SE POKRENU U GOSTIMA: Daleki sever Evrope možda je dobra prilika za to

O. M.

07. 09. 2024. u 12:26

FARSKA OSTRVA će u subotu dočekati S. Makedoniju u Torsvolluru u prvoj utakmici svake strane u okviru UEFA Lige C nacija.

МАКЕДОНЦИ НИКАКО ДА СЕ ПОКРЕНУ У ГОСТИМА: Далеки север Европе можда је добра прилика за то

FOTO: AP/Tanjug

Farska ostrva su reprezentacija koja se nikada nije kvalifikovala za veliki turnir. U periodu nakon razočaravajućeg niza u kvalifikacijama za EURO 2024, gde su zabeležili samo dva remija i šest poraza u osam utakmica, Farska Ostrva su leto provela u takmičenju za Baltički kup.

Nažalost, izgubili su oba meča, protiv Estonije i Letonije, produživši svoju lošu formu na samo jednu pobedu u poslednjih 16 međunarodnih nastupa (3 remija i 12 poraza) pod vođstvom Hakana Eriksona.

Erikson je na čelu od decembra 2019. godine i od tada je vodio reprezentaciju kroz poslednja dva ciklusa Lige nacija. Pod njegovim vođstvom, ekipa je izgubila samo dva puta u 12 odigranih utakmica uz pet trijumfa i isto toliko remija, a u prvoj sezoni uspela je da izbori plasman u Ligu C.

Makedonci su završili na trećem mestu sa sedam bodova u grupi Lige nacija C u sezoni 2022/23, sa devet manje od pobednika grupa Gruzije.

Severna Makedonija nije pobedila na međunarodnoj utakmici 2024. godine, a zapravo nije pobedila ni u jednom od poslednjih šest mečeva, tokom kojih je primila 13 golova.

Selektor "lavova" Blagoja Milevski ima težak zadatak da pokrene ekipu u gostima, s obzirom da je Severna Makedonija izgubila osam od poslednjih devet mečeva u gostima.

NAŠ PREDLOG: 1X (kvota 1,85) 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period