''NEVREME STIŽE ZA SAT VREMENA'': Hitno upozorenje RHMZ

Novosti online

23. 07. 2024. u 15:28

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

НЕВРЕМЕ СТИЖЕ ЗА САТ ВРЕМЕНА: Хитно упозорење РХМЗ

Foto: Novosti

- U narednih sat vremena na području srednje-Banatskog okruga lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom i kratkotrajno jakim vetrom - navodi se u hitnom upozorenju.

Tokom noći na severu i zapadu Srbije, a sutra i u ostalim krajevima lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: pljuskovi sa grmljavinom i većom količinom padavina, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

Sutra promenljivo i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, pa se u pojedinim delovima grada očekuje veća količina padavina, uz kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova.

PRINTSCREEN/RHMZ

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog grmljavine, kiše al ii visoke temperature. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?