PUTIN POHVALIO ŽELEZNIČARE: Rusija se razvija, ide napred, a zahvaljujući ruskim železničarima biće još moćnija

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

04. 08. 2024. u 18:45

RUSKI predsednik Vladimir Putin čestitao je profesionalni praznik ruskim železničarima, istakavši značaj njihovog doprinosa u obezbeđivanju pouzdanog, koordinisanog i nesmetanog rada ove strateški važne industrije, prenosi Kremlj.

ПУТИН ПОХВАЛИО ЖЕЛЕЗНИЧАРЕ: Русија се развија, иде напред, а захваљујући руским железничарима биће још моћнија

Foto:Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Rusija se razvija, ide napred, a značajna uloga ovde pripada železničkom saobraćaju – radnicima, inženjerima, radnicima na prugama, graditeljima transporta, stručnjacima iz teretnih i putničkih kompanija, naveo je Putin.

Prve nedelje avgusta se u Rusiji obeležava Dan železničara, te je predsednik u video saopštenju, zahvalio radnicima železničkog saobraćaja i mladim stručnjacima na trudu i zalaganju.

-Svako od vas doprinosi da železnička industrija – a to je, naravno, od strateškog značaja za našu ogromnu državu – radi pouzdano, nesmetano i neprekidno, rekao je Putin.

Zasluga železničara je otvaranje novih globalnih tržišta, rast domaćeg turizma, održivo poslovanje preduzeća, uključujući i vojno-industrijski kompleks, istakao je ruski predsednik.

Međutim, pred ruskim železničarima danas stoji težak i važan zadatak modernizovanja železničke mreže i izgradnje novih ruta uz pomoć naprednih tehnologija, dodao je Putin.

-Sledi modernizacija istočnog poligona – Bajkalsko-amurske magistrale i Transsibirske železnice. Štaviše, ovi putevi moraju da budu logički povezani sa Severnim morskim putem, Severnim širinskim hodom i pristupom arktičkim lukama, poručio je Putin.

Jedan od zadataka železničkih radnika je izgradnja brzih pruga u sprezi sa Centralnim transportnim čvorom, stvaranje međunarodnih logističkih koridora, razvoj Azovsko-Crnomorskog transportnog pravca, organizacija železničke komunikacije od Baltičkog i Barencovog mora do obale Persijskog zaliva i Indijskog okeana, naveo je ruski predsednik.

Potrebno je ubrzano širenje ruske železničke infrastrukture na novom tehnološkom nivou, s osvrtom ne samo na današnje potrebe, već stvoriti temelj za budućnost, za decenije koje dolaze, naveo je Putin i istakao: "Upravo tako su razmišljali i radili naši veliki preci."

-Zadaci su zahtevni, ali sam siguran da ćemo ih uspešno rešiti, zahvaljujući vašem znanju, iskustvu, stremljenju da se deluje u interesu države, poručio je Putin.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji