Za predesednika GO Novi Beograd izabrana Ivana Nikolić

Novosti online

17. 07. 2024. u 13:16

U VELIKOJ sali opštine Novi Beograd 16. 7. 2024. održana je konstitutivna sednica kojoj je predsedavao predsednik skupštine Živan Obrenović.

За предеседника ГО Нови Београд изабрана Ивана Николић

Foto: Novosti

Prema utvrđenom dnevnom redu skupština je najpre usvojila plan rada Veća sa 34 od 49 odborničkih glasova.

Ivana Nikolić (SNS) izabrana je za predsednicu GO Novi Beograd, što je izazvalo gromoglasan aplauz i oduševljenje većine odbornika u sali. U svom prvom obraćanju Ivana je izrazila zahvalnost odbornicima na ukazanom poverenju. Podsetila je šta je sve do sada urađeno na ovoj beogradskoj opštini i odlučno obećala da će još energičnije nastaviti sa radom u periodu pred nama. Istakla je nastavak projekta „Zeleni Novi Beograd", unapređenje saobraćajne i komunalne infrastrukture, kao i razvoj uslova za rad obrazovnih institucija i razvoj sportskih i rekreativnih sadržaja, te ulaganje u socijalne usluge. Ivana Nikolić je ocenila i da će nastaviti saradnju sa institucijama Grada Beograda i Republike Srbije.

Kao zamenik predsednika Gradske opštine Novi Beograd izabran je Marko Antić. Za zamenika predsednika Skupštine GO Novi Beograd izabran je Marko Graović, a za zamenika sekretara Skupštine postavljena je Danijela Stanković.

Na istoj sednici Supština je izabrala i članove Veća gradske opštine koje će raditi u sastavu: Nemanja Bogatinčević, Dejan Zorić Milija Koldžić, Stefan Lazarević Andrej Manojlović, Stefan Mitevski, Dragana Mrvaljević, Marko Murganić, Mihailo Pajić, Stefan Pantelić Stefanović i Ivana Džavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!