ZAMALO DOBIO I OSKARA: Na današnji dan preminuo omiljeni pas Rin Tin Tin

D.B.M.

10. 08. 2024. u 11:00

NEMAČKI ovčar Rin Tin Tin je postao filmska zvezda tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, osvojivši srca publike širom sveta. Ostao je jedan od najpoznatijih pasa u istoriji filma.

ЗАМАЛО ДОБИО И ОСКАРА: На данашњи дан преминуо омиљени пас Рин Тин Тин

vikipedia

Tokom Prvog svetskog rata pronašao ga je na u Francuskoj američki vojnik Li Dankan i odveo sa sobom u SAD. Tamo je brzo postao filmska zvezda. Rin Tin Tin je igrao u brojnim nemim filmovima, a njegova hrabrost, inteligencija i spretnost učinili su ga miljenikom publike.

Njegov prvi film, "The Man from Hell's River" (1922), bio je veliki hit, a usledile su brojne uspešne uloge. Rin Tin Tin je bio toliko popularan da se smatra da je značajno doprineo uspehu filmskog studija Warner Bros. Igrao je u 27 holivudskih filmova, a veruje se da je 1929. mogao da osvoji najviše glasova za Oskara za najboljeg glumca. Ipak, na kraju je odlučeno da nagradu treba da primi ljudsko biće.

Uginuo je na današnji dan, 10. avgusta 1932, a njegovo ime preuzelo je nekoliko vučjaka koji su nastupali na filmu, radiju i televiziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZATO IMAMO SIMPATIJE CELOG SVETA! Bojan Popović za Novosti o košarkašima Srbije i Amerike: Teško je prevariti običnog čoveka