DEČAK U FRANCUSKOJ PROGLAŠEN KRIVIM: Snimio više od 1700 video snimaka scena maskara

Novosti online

21. 08. 2024. u 22:06

12-GODIŠNjI dečak proglašen je krivim jer je na internetu stao u odbranu terorizma, saopštio je danas Pol-Eduar Lalua, državni tužilac iz grada Monbelijara na istoku Francuske.

ДЕЧАК У ФРАНЦУСКОЈ ПРОГЛАШЕН КРИВИМ: Снимио више од 1700 видео снимака сцена маскара

Foto: AP

Aktivnosti na internetu ovog dečaka, koji je snimio više od 1.700 video-snimaka propagande ili scena masakra, privukle su pažnju francuskih vlasti, prenosi pariski dnevnik Figaro.

Od decembra 2023. godine, dečak je objavio na internetu više od 1.700 video-snimaka propagande ili scena masakra koji su počinili džihadisti i delio ih je putem nekoliko šifrovanih aplikacija za komunikaciju, rekao je tužilac na konferenciji za novinare.

Tokom gotovo četvoročasovnog zatvorenog saslušanja pred sudijom za maloletnike, dečak je priznao da se zainteresovao za islam, a zatim je pristupio portalima za otvorene diskusije Diskorda i Telegrama.

- Bio je u mogućnosti da učestvuje u diskusijama o radikalnom islamizmu i više puta nam je objasnio da je bio regrutovan - precizirao je tužilac, koji je početkom jula najavio otvaranje postupka protiv dečaka.

S obzirom na njegove godine, dečak, koji živi u francuskom gradu Sošou tada nije mogao biti stavljen pod sudski nadzor, ali podložan je privremenim pravnim merama pre izricanja krivične sankcije koja će biti izrečena za sedam meseci, precizirao je tužilac Lalua.

BONUS VIDEO:

PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)