VAŽNO ZA ONE KOJI KORISTE VATSAP (WHATSAPP): Korisničko ime sa PIN zaštitom od nepoznatih brojeva

Novosti online

21. 08. 2024. u 12:54

APLIKACIJA za razmenu poruka Vatsap (WhatsApp) razvija novu funkciju, korisničko ime sa PIN zaštitom od nepoznatih brojeva koja treba da poveća nivo bezbednosti i privatnosti korisnika.

ВАЖНО ЗА ОНЕ КОЈИ КОРИСТЕ ВАТСАП (WHATSAPP): Корисничко име са ПИН заштитом од непознатих бројева

Foto: Piksabej

Ova funkcija je u razvoju, tako da za sada nije spremna za beta testiranje, dodaje se na veb-stranici kompanije Vatsap.

Klijenti mogu da izaberu korisničko ime preko koga će drugi kontakti moći da komuniciraju sa njima, bez prethodnog deljenja broja telefona.

- Ovaj dodatak će korisnicima pružiti veću fleksibilnost u upravljanju svojim iskustvom privatnosti, jer mogu da izaberu da koriste svoje korisničko ime umesto svog broja telefona za nove interakcije - dodaje se u saopštenju. Korisnici uz pomoć takvih nadimaka mogu da sakriju svoj broj telefona.

Stari kontakti će i dalje videti broj, dok će novi kontakti podrazumevano videti samo nadimak. Kako se navodi, korisnici će moći da dodatno zaštite svoju privatnost uz pomoć četvorocifrenog PIN koda.

Drugi ljudi će morati da unesu vaš PIN pre nego što mogu prvi put da kontaktiraju sa vama preko Vatsap korisničkog imena, što kompanija vidi kao način da se ograniče neželjene poruke. Ova funkcija neće biti potrebna za stare kontakte. Napredna funkcija korisničkog imena sa podrškom za PIN je u razvoju i biće dostupna u budućem ažuriranju, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)