VLADIMIR GAK IZABRAN ZA PREDSEDNIKA PRIVREDNE KOMORE VOJVODINE: Dosadašnji predsednik Boško Vučurević biće u narednom mandatu potpredsednik

Z. G.

11. 09. 2024. u 15:58

SKUPŠTINA Privredne komore Vojvodine (PKV) izabrala je danas Vladimira Gaka, donedavnog predsednika inđijske opštine u dva uzastopna mandata, za predsednika PKV u naredne četiri godine.

ВЛАДИМИР ГАК ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ: Досадашњи председник Бошко Вучуревић биће у наредном мандату потпредседник

Z. Grumić

Gak je na čelnu funkciju u PKV izabran jednoglasnom odlukom članova tog najvišeg organa Komore, na sednici na sednici na kojoj je, takođe jednoglasno doneta odluka da Boško Vučurević, dosadašnji predsednik PKV, u narednom periodu obavlja dužnost potpredsednika PKV.

- Trudićemo se da održimo kontinuitet prethodnog rukovodstva ali i da donesemo neke novine kako bi privreda bila sve razvijenija. Nastojaćemo da stvorimo mogućnosti za pružanje različitih vidova pomoći onim delovima privrede koji su na neki način u zaostatku – izjavio je Gak novinarima nakon izborne sednice.

On je napomenuo da bi u predstojećem periodu posebno trebalo obratiti pažnju na žensko preduzetništvo jer, kako je naveo, u Srbiji imamo više od 180.000 preduzetnica, što je veoma značajno za ukupni razvoj naše privrede i zemlje u celini.

Obraćajući se članovima Skupštine PKV, Gak je istakao da privreda u pokrajini beleži konstantan napredak posebno u poslednjih šest godina.

- U AP Vojvodini je u poslednjih 20 godina bilo 11,6 milijardi evra stranih direktnih investicija a 80 odsto tog iznosa je zabeleženo u poslednjih šest godina – naveo je Gak i dodao da je u Inđiji u proteklih osam godina ostvareno 26 novih investicija i više od milijardu evra direktnih ulaganja čime su stvoreni uslovi da u toj opštini, sa svega 53.000 stanovnika, praktično nema nezaposlenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?