uživoRAT U UKRAJINI: SAD neće dozvoliti Ukrajini da koristi balističke rakete dugog dometa ATACMS

Novosti online

12. 09. 2024. u 07:44 >> 21:48

RAT u Ukrajini – 932. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: САД неће дозволити Украјини да користи балистичке ракете дугог домета АТАЦМС

Foto: Printskrin/Twitter/@LCI

SAD neće dozvoliti Ukrajini da koristi balističke rakete dugog dometa ATACMS

SAD neće dozvoliti Ukrajini da upotrebi balističke rakete dugog dometa ATACMS, koje Ukrajina koristi u pograničnim područjima s Rusijom, kako bi se sprečila dalja eskalacija sukoba.

SAD će, kako navodi Tajms, možda dozvoliti Ukrajini da koriste britanske i francuske rakete dugog dometa da gađa ciljeve unutar Rusije, a London i Pariz su s tim saglasni.

To se konkretno odnosi na francuski ekvivalent ATACMS raketa, Skalp, kao i na rakete Storm Šedou britansko-francuske proizvodnje.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija biti prinuđena da donese odluke na osnovu tako stvorenih pretnji.

- To će značiti da su zemlje NATO-a, SAD i evropske zemlje u ratu s Rusijom. A ako bude tako, onda ćemo, imajući u vidu promenjenu prirodu sukoba, doneti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji koje budu stvorene -  rekao je Putin, a prenosi Tas.

Putin je istakao da zemlje NATO-a ne samo da razgovaraju o mogućnosti da ukrajinska vojska upotrebi rakete drugog dometa, već i o direktnom učešću u ratu.

- Samo vojno osoblje NATO-a može da kontroliše letove ovih raketnih sistema. To je moguće samo pomoću obaveštajnih podataka sa satelita, koje Ukrajina nema. Poenta je da se donese odluka o tome da li zemlje NATO treba direktno budu uključeni u sukob ili ne - istakao je Putin.

On je naveo da Zapad već učestvuje u napadima na rusku teritoriju i to pomoću bespilotnih letelica i drugih sredstava koje koristi Ukrajina.

- Ali, kad je reč o upotrebi visokopreciznog dalekometnog oružja zapadne proizvodnje,to je sasvim drugačija priča - rekao je ruski predsednik.

NATO aktivira borbene avione nakon što su otkriveni ruski bombarderi blizu Letonije

Dana 11. septembra, četiri ruska vojna aviona primećena su u vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora u blizini granice sa Letonijom bez plana leta ili operativnih transpondera, što je navelo NATO da aktivira patrolnu letelicu.

Letonska vojska saopštila je da je identifikovala dva lovca Su-30SM i dva bombardera Tu-22M3.

Patrolni avioni NATO-a poleteli su sa teritorije Letonije kako bi identifikovali i ispratili rusku letilicu.

U prvih osam meseci 2024. godine zabeleženo je 109 letova ruskih vojnih aviona iznad Baltičkog mora u blizini letonskih teritorijalnih voda.

Letonski predsednik Edgars Rinkevičs saopštio je u nedelju, 8. septembra, da se ruska vojna bespilotna letelica srušila u subotu na teritoriji Letonije.

Vojska je navela da je bespilotna letelica uletela u letonski vazdušni prostor iz Belorusije i da je odmah primećena.

NATO je saopštio da nema informacija koje bi sugerisale da je rušenje ruskog drona u Letoniji bilo namerno.

Predstavnici Nacionalnih oružanih snaga Letonije su kasnije rekli da je dron, otkriven dan ranije na istoku zemlje, opremljen eksplozivom i da je korišćen za pokretanje napada na Ukrajinu.

Ukrajinski piloti počeli sa obukom u Rumuniji

Ukrajinski piloti počeli su obuku na F-16 u Rumuniji, izjavio je danas ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov. Kako je preneo Unian, Umerov je imao plodan telefonski razgovor sa rumunskim ministrom odbrane Angelom Tilvarom.

Ključna tema razgovora bila je jačanje zaštite ukrajinskog neba od ruskih raketa i dronova. Prema rečima ukrajinskog ministra odbrane, Ukrajina će uskoro od rumunskih partnera dobiti novi PVO sistem Patriot.

- Biće i više F-16 na ukrajinskom nebu: grupa naših pilota je već na obuci u Rumuniji, zahvalio sam se svom rumunskom kolegi, narodu i vladi njegove zemlje na podršci i jačanju naše protivvazdušne odbrane... planiram posetu Rumuniji - dodao je on.

Ukrajini je potrebno najmanje 130 F-16 lovaca da bi neutralisala rusku nadmoć u vazduhu, navode ukrajinski zvaničnici. F-16 avioni mogu da lete brzinom dvostruko većom od brzine zvuka i pređu više od 3.200 kilometara pre dopunjavanja goriva.

Putin: Direktno učešće Zapada u ratu s Ukrajinom promeniće suštinu sukoba

Direktno učešće zemalja Zapada u sukobu u Ukrajini menja njegovu suštinu i Rusija će biti prinuđena da donese odluke na osnovu tako stvorenih pretnji, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

- To će značiti da su zemlje NATO-a, SAD i evropske zemlje u ratu s Rusijom. A ako bude tako, onda ćemo, imajući u vidu promenjenu prirodu sukoba, doneti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji koje budu stvorene - rekao je Putin.

Putin je istakao da zemlje NATO-a ne samo da razgovaraju o mogućnosti da ukrajinska vojska upotrebi rakete drugog dometa, već i o direktnom učešću u ratu.

- Samo vojno osoblje NATO-a može da kontroliše letove ovih raketnih sistema. To je moguće samo pomoću obaveštajnih podataka sa satelita, koje Ukrajina nema. Poenta je da se donese odluka o tome da li zemlje NATO treba direktno budu uključenieu sukob ili ne - istakao je Putin.

On je naveo da Zapad već učestvuje u napadima na rusku teritoriju i to pomoću bespilotnih letelica i drugih sredstava koje koristi Ukrajina.

- Ali, kad je reč o upotrebi visokopreciznog dalekometnog oružja zapadne proizvodnje, to je sasvim druga priča - rekao je ruski predsednik.

Prethodno su svetski mediji preneli da se američki predsednik Džozef Bajden nalazi pod velikim pritiskom republikanaca i demokrata da ublaži ograničenja u pogledu načina na koji Ukrajina može da koristi oružje koje su im SAD obezbedile u ratu protiv Rusije.

Rusija raspisala poternicu protiv novinara Si-En-Ena i RAI

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije raspisalo je poternicu protiv novinara Si-En-Ena Nika Volša i novinarke televizije RAI Stefani Batistini, koji su ilegalno prešli rusku državnu granicu u Kurskoj oblasti.

Zelenski: Brazilsko-kineski mirovni plan je destruktivan

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski oštro je kritikovao plan Brazila i Kine za rešavanje ukrajinskog sukoba, nazvavši ga destruktivnim.
- Kinesko-brazilski predlog je takođe destruktivan - to je obična politička izjava. Rekao sam Luli (brazilskom predsedniku Luizu Inasiju Lula da Silvi), a mi smo preneli i kineskoj strani: Hajde da sednemo zajedno, hajde da razgovaramo. Zašto ste odjednom odlučili da stanete na stranu Rusije ili da budete negde u sredini? Kako možete da predlažete svoju inicijativu, a da nas ništa ne pitate? - rekao je on u intervjuu za brazilski internet portal Metropoles.

Istovremeno, Zelenski je uveren da su Brazil i Kina navodno ranije razgovarali o svojoj mirovnoj inicijativi sa Ruskom Federacijom.
- Mi nismo budale - rekao je ogorčeno.
Istovremeno, Zelenski je rekao reč „budale“ na ruskom, iako je intervju dao na ukrajinskom.

Litvanija proučava mogućnost kupovine sistema protivvazdušne odbrane kratkog dometa za Ukrajinu

Litvanija proučava mogućnost kupovine sistema protivvazdušne odbrane kratkog dometa za Ukrajinu i zalaže se za ukidanje ograničenja ukrajinskim snagama za izvođenje udara dugog dometa na rusku teritoriju, rekao je litvanski predsednik Gitanas Nauseda.

Pronađena eksplozivna naprava u blizini trafostanice u Kijevskoj oblasti

Eksplozivna naprava pronađena je u blizini trafostanice u Kijevskoj oblasti.

- Tokom inspekcije pronađena je eksplozivna naprava u prostorijama trafostanice u Kijevskoj oblasti. Napominje se da je predmet oduzet nakon uviđaja. - navodi se u saopštenju Ministarstva energetike Ukrajine.

Dana 11. septembra, ruske snage su napale civilnu energetsku infrastrukturu u Dnjepropetrovskoj, Donjeckoj, Sumskoj, Harkovskoj, Hersonskoj i Černigovskoj oblasti.

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane o situaciji na kurskom pravcu:

  • Ukrajinske snage su u protekla 24 časa izgubile više od 300 ljudi i pet tenkova;
    Od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu Ukrajina je izgubila više od 12,5 hiljada vojnika
  • Tokom proteklog dana ruske snage odbile su dva kontranapada ukrajinske vojske u pravcu naselja Fanasejevka i Snagost
  • Ruske snage takođe su odbile četiri pokušaja ukrajinskih oružanih formacija da se probiju preko državne granice u pravcu Novog Puta i Medvežja. Protivnik je izgubio do 55 vojnika
  • Ruska avijacija izvela je napad na ljudstvo i tehniku deset ukrajinskih brigada u Kurskoj oblasti i izvela napad na 12 rezervi ukrajinskih brigada u Sumskoj oblasti.
     

Ukrajinska vojska izvela napad na Novu Kahovku

Ukrajinska vojska izvela je napad na Novu Kahovku, jedna osoba je poginula, a osam je ranjeno, saopštio je gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo na svom Telegramu.
Prema njegovim rečima, napadnuta je centralna pijaca sa najmanje 11 projektila.

Oborena navođena avijaciona bomba

Iznad Kurske oblasti oborena je navođena avijaciona bomba, saopštio je v.d. gubernatora Aleksej Smirnov.

Ruske snage dominiraju glavnim ratištima Donbasa

Ruske snage dominiraju glavnim ratištima Donbasa, piše američki list „Volstrit džurnal“.
List navodi da se ukrajinski vojnici stacionirani kod Krasnoarmejska (ukrajinski naziv – Pokrovsk) žale na nedostatak artiljerije i deficit dobro obučenih vojnika.

Federalna služba bezbednosti Rusije osujetila pripremu diverziono-terorističkog napada

Federalna služba bezbednosti Rusije osujetila je pripremu diverziono-terorističkog napada na jedan od objekata saobraćajne infrastrukture u Sevastopolju, navodi se u saopštenju FSB.
Kako se navodi, priveden je muškarac (51) koji se, po nalogu specijalne službe Ukrajine, pripremao da digne u vazduh železnički most u Sevastopolju.
Njega je ukrajinska Služba bezbednosti vrbovala preko mesindžera s ciljem prikupljanja obaveštajnih podataka o objektima Oružanih snaga Rusije u gradu, kao i objekata saobraćajne infrastrukture. Po zadatku Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) on je uz pomoć eksplozivnih sredstava trebalo da izvede teroristički napad – da digne u vazduh železnički most u Sevastopolju.

Oružane snage Rusije uništile infrastrukturne objekte na aerodromima

Oružane snage Rusije uništile su infrastrukturne objekte na aerodromima, kao i energetske objekte koji obezbeđuju aktivnost Oružanih snaga Ukrajine.

"Centar“ poboljšao položaj

Jedinice grupe snaga „Centar“ poboljšale su položaj duž linije fronta.

Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 495 vojnika.

Desetine ukrajinskih vojnika poginulo je u napadu bombardera Su-34

Desetine ukrajinskih vojnika poginulo je u napadu bombardera Su-34 ruske avijacije na naselje Petropavlovka na kupjanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Napad je izveden bombama FAB-500.


 

Ruski avioni Su-25 izveli napad na ljudstvo

Ruski avioni Su-25 izveli su napad na ljudstvo i tehniku ukrajinskih snaga u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Savet EU produžio sankcije

Savet EU je u četvrtak zvanično saopštio da je produžio do 15. marta 2025. personalne sankcije koje su na snazi od 2014. protiv više od dve hiljade fizičkih lica i organizacija za koje Brisel smatra da su umešani u takozvanu „pretnju suverenitetu, teritorijalnom integritetu i nezavisnosti Ukrajina“, sledi iz saopštenja.
Kako se navodi, sankcije za dva fizička lica neće biti produžene, a pet preminulih biće skinuto sa spiskova.

Poginula tri radnika Crvenog krsta u napadu na Veroljubovku

Tri radnika Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) poginula su danas u ruskom granatiranju mesta Veroljubovka u Donjeckoj oblasti, saopštio je komesar za ljudska prava Vrhovne rade Ukrajine Dmitro Lubinec.

- Tri državljanina Ukrajine, stalno zaposlenih u MKCK-u, su poginula, još dva radnika su povređena u ruskom granatiranju. Ruska artiljerija granatirala je selo Veroljubovka u Donjeckoj oblasti. Radnici MKCK-a bili su u kamionu koji je prevozio humanitarnu pomoć-  napisao je Lubinec na Telegramu.

On je uprkos tome, Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca nisu osudile rusko granatiranje.

- Nikakve reakcije, osude ili izražavanja saosećanja! Time se ovim ćutanjem samo prikriva zločinačka politika Ruske Federacije - naglasio je ombudsman, prenosi Unian.

On je istakao da bi MKCK trebalo da zvanično i javno prizna da Rusija krši norme Ženevske konvencije.

- Da li MKCK zaista postaje potpuno ravnodušan čak i prema smrti sopstvenih zaposlenih? Koliko se plaše da kažu istinu?" – naveo je Lubinec.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je na svom Telegram kanalu naveo da je napad na vozilo humanitarne misije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta još jedan ruski ratni zločin.

- U ovom ratu je sve apsolutno očigledno: Rusija nosi zlo, Ukrajina štiti život. A ako neko želi da čuje obe strane, onda se to u Rusiji doživljava samo kao dozvola da se nastavi ubijanje - dodao je Zelenski.

On je istakao da svet treba da reaguje čvrsto i principijelno.

- Samo zajedno svet može da natera Rusiju da zaustavi ovaj teror i natera Moskvu da traži mir - napisao je Zelenski.

Ranije danas načelnik Donjecke oblasne vojne administracije Vadim Filaškin rekao je da se ujutru selo Veroljubovka u Donjeckoj oblasti našlo pod artiljerijskom vatrom.

- Jedna od granata je pogodila teritoriju preduzeća gde su se nalazili ljudi. Uništeni su kamion sa humanitarnom pomoći i automobil - naveo je Filaškin.
 

"Ruska raketa pogodila brod koji je prevozio žito"

Ruska raketa pogodila je civilni brod koji je prevozio žito iz Ukrajine koje je već napustilo ukrajinske vode u Crnom moru, izjavio je danas predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Zelenski je rekao da je brod bio na putu za Egipat, preneo je Rojters.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Andrij Sibiha rekao je da ruski napad na brod koji prevozi žito u Crnom moru je "drzak napad" na slobodu plovidbe i globalnu bezbednost hrane.

Portparol ukrajinske mornarice Dmitro Pletenčuk rekao je britanskoj agenciji da se brod koga je pogodila ruska raketa nalazio u pomorskoj ekonomskoj zoni Rumunije u vreme napada.

Pletenčuk je dodao da je Rusija za napad koristila bombardere Tu-22.

S druge strane, potparolka rumunske pomorske uprave Irina Puskasu izjavila je da brod koji je prevozio žito, za koji Ukrajina navodi da je pogođen ruskom raketom u noćnom napadu nije bio u rumunskim vodama.

- Sve što mogu da vam kažem o tom brodu u ovom trenutku je da nije vio u našim teritorijalnim vodama - rekla je Puskasu za Rojters.

Ona je navela da od Rumunije nije tražena pomoć ni na koji način.

Ukrajina izvozi oko četiri miliona tona žitarica mesečno preko svog crnomorskog koridora, koji je uspostavljen u avgustu 2023. nakon što se Rusija povukla iz Crnomorske inicijative za žito uspostavljene uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske.

Ukrajinski koridor obuhvata zapadnu obalu Crnog mora u blizini Rumunije i Bugarske.

Ukrajina je jedan od vodećih svetski proizvođača i izvoznika žitarica.

Medvedev: Britanija će potonuti, ruski projektili bi mogli da joj pomognu

Obećanja Londona o 100-godišnjem partnerstvu sa Kijevom su laž, pošto Ukrajina neće izdržati ni četvrtinu ovog perioda, a sama Britanija bi mogla da potone u narednim godinama, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Lami obećao je Ukrajini 100 godina podrške. Kao prvo laže, jer takozvana Ukrajina neće trajati ni četvrtinu ovog perioda. Ostrvo zvano Britanija može da potone u nekoliko narednih godina", napisao je Medvedev na Iksu.

"Sve će se promeniti, ako front počne da se urušava..."

Ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski je u razgovoru sa prankerima Vovanom (Vladimir Kuznjecov) i Leksusom (Aleksej Stoljarov), koji su se predstavili kao bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko, izjavio da u ovoj fazi Varšava nema želju da brani Ukrajinu.

„Sve će se promeniti ako Ukrajina, ako front počne da se urušava, sve može da se promeni. Ali u ovom trenutku nema želje da se to uradi“, rekao je on, odgovarajući na pitanje da li je Poljska spremna da brani Ukrajinu.

„Znate, mi sada razmatramo da li da obaramo ruske krstareće rakete iznad vašeg vazdušnog prostora iz našeg vazdušnog prostora bez ulaska na vašu teritoriju. Čak i ovo je veoma sporno u ovoj fazi. I po ovom pitanju nema dogovora, jer bi to značilo ulazak u rat“, objasnio je ministar.

Sikorski je naglasio da postoji mogućnost obuke ukrajinskih vojnika u Poljskoj.

„Nadamo se da ćemo moći da pripremimo nekoliko brigada za vas ove ili sledeće godine. Ali poljski vojnici u Ukrajini – to nije moguće“, zaključio je on.

Stigla nova isporuka ruskoj vojsci

Ujedinjena avio-proizvodna korporacija (deo „Rosteha“) isporučila ruskoj vojsci novu partiju aviona Su-57 i Su-35S.

Zelenski sa Blinkenom

Vladimir Zelenski je predao američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu plan primene raketa velikog dometa za udare na teritoriji Rusije i spisak verovatnih ciljeva, preneo je Ej-Bi-Si pozivajući se na neimenovanog savetnika lidera kijevskog režima.

Blinken je u sredu boravio u Kijevu zajedno sa britanskim ministrom spoljnih poslova.
Američka TV stanica napominje da tokom sastanka nije doneta odluka o ukidanju ograničenja na primenu američkog oružja.

Na pokrovskom pravcu stradao još jedan „abrams“

Ruska vojska je objavila snimak uništenog ukrajinskog tenka i druge tehnike u blizini naselja Memrik u DNR, koje je oslobođeno 9. septembra.

Raste pritisak na Bajdena da ublaži ograničenja Ukrajini na upotrebu oružja

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena suočila se sa sve većim pritiskom i republikanaca i njegovih kolega demokrata da ublaži ograničenja u pogledu načina na koji Ukrajina može da koristi oružje koje su im SAD obezbedile u ratu protiv Rusije.

Senator Ben Kardin, demokrata, predsedavajući Komiteta Senata za spoljne poslove, rekao je da je vreme da se dozvoli Ukrajini da bude u stanju da se brani od vazdušnih napada na efikasniji način, a da SAD treba da budu lider u tom pogledu, preneo je Rojters.

Uprkos molbama predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Bela kuća nije bila voljna da dozvoli da se oružje koje su isporučile SAD koristi za gađanje ciljeva duboko u Rusiji iz straha da bi to moglo eskalirati sukob, navela je agencija.

Rodžer Voters poručio Ukrajincima: Vlada SAD ne mari za vaše živote

Vlada Sjedinjenih Američkih Država ne mari za živote običnih Ukrajinaca, izjavio je osnivač grupe Pink Flojd Rodžer Voters, obraćajući se ukrajinskom narodu.

Prema njegovim rečima, sve što "američka imperija" radi u drugim zemljama jeste da teži da obogati "američke plutokrate". "Njih nije briga za živote ljudi u drugim zemljama kao što je Ukrajina, nemojte pogrešiti..."

"Narod Ukrajine svakako treba da zna da vlada Sjedinjenih Američkih Država ne brine za njihove živote", rekao je Voters u razgovoru sa novinarkom iz Luganska Fainom Savenkovom, prenosi RIA Novosti.

Napad na Konotop: Broj povređenih porastao na 13

U ruskom masovnom vazdušnom udaru na energetske i civilne infrastrukturne objekte Konotopske zajednice ranjeno je 13 osoba saopštila je pres-služba Sumi OVA.

"Rusi su gađali bespilotnim letelicama 'šahed', usmeravajući ih na stambene objekte, obrazovne i medicinske ustanove. Povrede različitog stepena zadobilo je 13 osoba", navodi se u poruci.

Blinken danas u Varšavi o Ukrajini, bezbednosti i energentima

Američki državni sekretar Entoni Blinken sastaće se danas sa visokim zvaničnicima Poljske, sa kojima će razgovarali o podršci Ukrajini u njenoj borbi protiv Rusije i produbljivanju saradnje Vašingtona i Varšave u oblasti odbrane i eneregetike, saopštila je poljska vlada.

Blinken je otputovao u Poljsku, članicu NATO-a, nakon jučerašnje posete Kijevu, gde je od ukrajinskih zvaničnika ponovo čuo zahteve da se dozvoli lansiranje raketa koje je isporučio Zapad duboko u rusku teritoriju, prenosi Rojters.

Plenković nakon sastanka sa Zelenskim najavio novi paket hrvatske vojne pomoći Kijevu

Hrvatski premijer Andrej Plenković je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom u Kijevu predstavio najnoviji paket mera za pomoć Ukrajini, kojim je ukupna vojna pomoć Hrvatske porasla na "više od 200 miliona evra tokom protekle dve godine".

"Takođe, veoma sam srećan što vam Hrvatska pomaže u razminiranju. Bili smo domaćini najveće prve međunarodne konferencije o razminiranju, operacionalizujemo naša obećanja i u finansijskom i u operativnom smislu tako što naša vodeća firma za razminiranje otvara svoju podružnicu u Kijevu", što se odnosilo na firmu DOK-ING.

Zelenski je na početku sastanka hrvatskoj delegaciji predvođenoj Plenkovićem zahvalio na svoj podršci otkako je započeo rat.

Ruski bombarderi iznad neutralnih voda Ohotskog mora i Pacifika u okviru vežbe Okean

Dva dalekometna ruska bombardera Tu-22M3 preletela su neutralne vode Ohotskog mora i Tihog okeana u okviru vežbe Okean-2024, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, posada nadzvučnih raketnih bombardera dugog dometa Tu-22M3 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, u okviru vežbe "Okean-2024", delovanjem iznad neutralnih voda Ohotskog mora i Tihog okeana, uvežbavala je zadatke "poražavanja mornaričke grupe lažnog neprijatelja", prenosi agencija RIA Novosti.

BONUS VIDEO: RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KARATA NEMA, SVE RASPRODATO: Novak Đoković izazvao zemljotres u Šangaju