RUSIJA UKIDA AKREDITACIJU ZA 6 ZAPOSLENIH U AMBASADI VELIKE BRITANIJE: Optužuju ih za obaveštajne i subverzivne aktivnosti

Jovana Švedić

13. 09. 2024. u 10:35

RUSIJA je oduzela akreditaciju šest članova osoblja ambasade Velike Britanije u Moskvi, optužujući ih za obavljanje obaveštajnih i subverzivnih poslova.

РУСИЈА УКИДА АКРЕДИТАЦИЈУ ЗА 6 ЗАПОСЛЕНИХ У АМБАСАДИ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: Оптужују их за обавештајне и субверзивне активности

Foto: Pixabay

- Na osnovu dokumenata koje je dostavila Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije, kao i kao odgovor na brojne neprijateljske korake Londona, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, u saradnji sa nadležnim agencijama, suspendovalo je akreditaciju šestorici zaposlenih u Ruskoj Federaciji. Političko odeljenje ambasade Velike Britanije u Moskvi, čije su akcije pokazivale znake obaveštajnih i subverzivnih aktivnosti - izjasnio se Centar za javne poslove Federalne službe bezbednosti, prenosi Evropska Pravda.

Da podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije pozvalo je otpravnika poslova u Iranu u vezi sa transferom iranskih balističkih projektila Rusiji.

Velika Britanija je ranije uvela sankcije iranskim pojedincima i subjektima koji su uključeni u proizvodnju dronova i projektila, kao i ruskim teretnim brodovima koji su uključeni u transport raketa iz Irana u Rusiju.

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U ISTORIJI SE DEŠAVA OVO U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆEMO PRINUĐENI Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!